zondag 14 januari 2024 – 15.00 uur

Pianorecital  
Ischico Velzel – piano
Babajanian, Scriabin en eigen improvisaties

Ischico Velzel

Zondag 14 januari om 15.00 uur neemt Ischico Velzel plaats achter de vleugel. Een jonge pianiste die met vernieuwende blik haar publiek meeneemt in de wereld van de klassieke muziek. Uitgevoerd worden werken van de Armeense Babajanian, de Russische Scriabin en de Duitse Mozart. Drie verschillende muzikale werelden die zij door improvisatie aan elkaar verbindt.

‘Voor mijn aankomende concert bij ’t Mosterdzaadje bouw ik verder op de muzikale ontdekkingsreis die ik vorig jaar begon. Toen was het de eerste keer dat ik live in een klassiek concert improviseerde, en sindsdien heb ik deze artistieke vrijheid omarmd in bijna al mijn solo-optredens. Het stelt me in staat om mijn creativiteit te uiten te midden van een programma gevuld met mooie composities van klassieke componisten’.

Na vorig jaar een korte prelude van de Armeense Babajanian te hebben gespeeld, speelt ze nu een complete set aan werken van hem, waaronder zijn kleurrijke en jazzy ‘Capriccio’. Naast Babajanian staat ook de magische tweede sonate van Scriabin op het programma en haar eigen versie van Mozarts Lacrimosa. Deze verschillende muzikale werelden verbindt zij met elkaar door middel van improvisaties.

‘Met dit concert probeer ik de grenzen tussen verschillende genres te vervagen en deze samen te brengen in één programma waarin bestaande composities hand in hand gaan met improvisatie en creativiteit’.

Reacties zijn afgesloten.