zondag 7 januari 2024 – 15.00 uur

Argentijnse folklore en klassiek  
Eva Aukes – gitaar
Evelyne Montens – zang
o.a. Atahualpa Yupanqui, Juan Falú en Carlos Moscardini

Argentijnse Folkklore

Zondag 7 januari om 15.00 uur speelt klassiek gitariste Eva Aukes Argentijnse Folklore. Ze vertelt over de milonga, de zamba en de chacarera, de ritmes van de Andes en laat een tipje van de sluier horen van het enorme gitaar repertoire dat is voortgevloeid uit de rijke muzikale geschiedenis van de Zuid-Amerikaanse volksmuziek. De zangeres Evelyne Montens zal de poëtische en verhalende liedtraditie ten gehore te brengen.

Beide musici zijn gespecialiseerd in het Zuid-Amerikaanse repertoire. Evelyne Montens begon met tango als dans en verdiepte zich gaandeweg in de liedteksten en de zang. Haar fascinatie leidde haar naar milongas en tangoconcerten in Buenos Aires, maar ook naar peñas en folkloristische feesten in het noorden van Argentinië, waar ze steeds opnieuw samenwerkt met verschillende muzikanten om haar eigen stem te blijven ontwikkelen. Ze treedt afwisselend op in Nederland en in Argentinië.

Eva Aukes (1990) is een Nederlandse gitariste, ze studeerde in 2013 af aan het Conservatorium van Amsterdam als klassiek gitariste bij Lydia Kennedy met het bijvak flamenco gitaar bij Eric Vaarzon Morel. Daarna deed ze een master in live electronics aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze in 2015 haar diploma haalde. Naast klassiek gitaar speelt Eva ook elektrisch gitaar en sitar. Door haar brede muzikale interesses heeft ze zich ontwikkeld tot een zeer veelzijdig gitariste, met een voorliefde voor het overbrengen van een verhaal door middel van haar instrument.

Eerder trad ze op in ’t Mosterdzaadje met gitaartrio Trio DEBU, dat arrangementen maakt en speelt van Claude Debussy’s prachtige pianomuziek. Als solo gitarist speelt Eva klassiek/romantisch, barok en Zuid Amerikaans repertoire.

Reacties zijn afgesloten.