zaterdag 6 januari 2024 – 15.00 uur

Chloé Piano Trio  
Maria Gîlicel – violin
Jobine Siekman – cello
George Todică – piano
Haydn, Chaminade & Murphy

Nieuwjaarsconcert

Op zaterdag 6 januari om 15.00 uur opent ’t Mosterdzaadje het jaar 2024 met het Chloé Pianotrio.

Het Chloé Piano Trio, winnaars van de Royal Philharmonic Society Henderson Prize 2021, werd in 2017 opgericht door getalenteerde opkomende musici aan het Royal College of Music in Londen.

Het zijn de violiste Maria Gîlicel, de celliste Jobine Siekman en de pianist George Todicač.

Het Chloé Trio heeft een passie voor het ontdekken en uitvoeren van werken door vrouwelijke componisten geschreven. Maar dat neemt niet weg dat er ruimte is voor beroemde pareltjes uit het triorepertoire. Zo ook in dit programma. Twee onbekende maar prachtige werken door vrouwelijke componisten vormen in dit concert een kader voor het bekende trio van Haydn. Het trio opent met de Franse componiste Cécile Chaminade. Een stuk vol karaktervolle motieven en expressieve melodieën. Het Trio in Es groot van Joseph Haydn staat met zijn vriendelijke karakter in groot contrast en eindigt in een vrolijke Duitse dans. Het concert sluit af met het explosieve en virtuoze werk ‘Give me Phoenix Wings to Fly’ door Kelly-Marie Murphy, één van de favoriete stukken van het Trio. En hiermee wordt het nieuwjaar in ’t Mosterdzaadje ingeluid.

Hoogtepunten van Chloé Pianotrio waren onder meer het optreden voor ZKH King Charles tijdens zijn bezoek als president aan het Royal College of Music in maart 2020 en op Kasteel Eerden tijdens het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds Weekend in 2021. Afgelopen voorjaar traden ze op in Wigmore Hall als finalisten in de Parkhouse Award-concours. Bovendien hebben ze onlangs de eerste editie van het ‘Chloé Festival’ georganiseerd en uitgevoerd, een driedaags evenement in Greenwich, waarin ze vrouwelijke componisten en kunstenaars uitlichten en ook jonge musici uit de regio een podium gaven. Ze hebben een grote interesse in het uitvoeren van werken geschreven door vrouwelijke componisten en namen al eerder trio’s van Clara Schumann en Rebecca Clarke op, evenals Lili Boulanger’s “D’un Soir Triste” en “D’un Matin Du Printemps” bij Abbey Road Studios. In februari 2022 werden ze geselecteerd als Kirckman Trust Young Artists waarvoor ze in december hun debuutconcert gaven in Kings Place in Londen.

Reacties zijn afgesloten.