Ode aan de Maan en Klarinet-Hoorn-Piano

Beste mensen,

We snellen naar de kortste dag. Dagen waarin altijd nog zo veel moet. En wat is het dan een rijkdom om even helemaal tot jezelf te komen met muziek en stilte in ’t Mosterdzaadje. Daar krijg je weer volop energie van. Hoog bezoek zaterdagmiddag van het gelauwerde trio Hochscheid-Hochscheid-van Ruth. Een programma waarin de maan met al haar krachten, centraal staat. Zondagmiddag een zelfs voor in ’t Mosterdzaadje niet vaak gehoorde combinatie van klarinet, hoorn en piano. Dat deze samenstelling voor warme klanken en virtuoos spektakel zorgt laten de leden van het Veldtbergen Trio ons horen in een programma vol verhalen.

Trio Hochscheid-Hochscheid-van Ruth

De maan staat centraal in het programma dat het Trio Hochscheid-Hochscheid-van Ruth op zaterdagmiddag 9 december om 15.00 uur gaat uitvoeren. Dichters en componisten uit alle windstreken (onder andere Marx, Fauré, Saint-Saëns, Dvořák en Bosmans) bezingen de maan, symbool voor de nacht, in al haar geheimzinnigheid, donkerte en stilte.

Ook te horen het gloednieuwe werk van Max Knigge. Speciaal voor dit programma schrijft hij een nieuwe compositie op een gedicht van Emily Dickinson: “I watched the Moon around the House” voor mezzosopraan, cello en piano.

Doris Hochscheid en Frans van Ruth werden in 2017 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau voor hun verdiensten voor de Nederlandse muziek. Zij zijn tevens de oprichters van ‘Stichting Cellosonate Nederland’.

Klarinet-Hoorn-Piano

Het Veldtbergen Trio geeft op zondag 10 december om 15.00 uur  een concert met verhalend karakter van Wolfgang A. Mozart, Antonín Dvořák, Carl Reinecke, Franz Strauss en Johann Sobeck. Nicole van Jaarsveld – klarinet, Henk Veldt (hoorn) en pianiste Angélique Heemsbergen laten horen dat deze bijzondere combinatie van instrumenten prachtige en warme klanken voortbrengt.

Muzikale verhalen worden verteld in de lyrische Legenden van Dvořák en het romantische Märchen uit het Trio van Reinecke. In de Nocturne van Franz Strauss voor hoorn en piano laat Henk horen dat de hoorn ook een prachtig solo-instrument kan zijn. Nicole en Angélique spelen daarnaast 2 delen uit het bekende Klarinetkwintet van Mozart in een bewerking voor klarinet en piano. Het programma eindigt met herkenbare thema’s in het Duo Concertant, variaties op thema’s uit Mozarts Don Juan van Johann Sobeck; een virtuoos spektakel.

Met vriendelijke groeten,
Paula Blom

Reacties zijn afgesloten.