vrijdag 2 juni 2017 – 20.00 uur

DUO SILENCIO
Natalja Korobanjko – piano
Christiaan van der Wey – saxofoon
Franck, Piazzolla, Binge en Iturralde

Duo Silencio: een duo van de bovenste plank!

Duo Silencio

Wist u dat het niet veel had gescheeld of de saxofoon was er nooit geweest?! Op vrijdag 2 juni om 20.00 uur nemen de pianiste Natalja Korobanjko en saxofonist Christiaan van der Weij u mee in het verhaal van Adolphe Sax en zijn fantastische uitvinding: de saxofoon! Adolphe droomde van een instrument dat door zijn toon de verschillen tussen houtblazers, strijkers en koperblazers zou overbruggen. Het resultaat was een veel groter succes dan de uitvinder ooit had durven dromen!  Aan de hand van het met mysterie omhulde levensverhaal van Adolphe Sax laat Duo Silencio u kennis maken met de veelzijdigheid van de saxofoon. Ze laten u proeven van verschillende stijlen en nemen u mee op ontdekkingsreis langs geliefde klassiekers en nog niet ontdekte pareltjes. Ga mee en laat u in vervoering brengen door ‘de stem’ van Sax!

De muzikale ontmoeting tussen pianiste Natalja Korobanjko en saxofonist Christiaan van der Weij voert terug naar het Orlando Festival in het jaar 2005. Dit festival, jaarlijks gehouden in het prachtige klooster Rolduc in Kerkrade, heeft deze twee eerste prijswinnaars van het Prinses Christina Concours met elkaar verbonden. Tijdens dit festival blijkt al snel dat ze een belangrijke liefde delen: die voor kamermuziek. Als gevolg van opleiding splitsen de wegen van Christiaan en Natalja zich.

In de jaren die hierop volgen ontwikkelt Christiaan zich tot allround musicus. Hij soleert, treedt op in diverse ensembles, presenteert educatieve kinderconcerten in een rijdende concertzaal, dirigeert verschillende orkesten en heeft een eigen lespraktijk. Tevens is hij de oprichter van trio42, bekend door zijn unieke combinatie van viool, harp en saxofoon. Met zijn nuchtere kijk en een flinke dosis bezieling en werklust, is Christiaan een eigentijds lyrisch musicus die, met zijn gepassioneerde klankmenging en –nabootsing, toehoorders in vervoering brengt. Hij behaalde zijn Bachelor of Music bij Johan van der Linden (Utrecht) en zijn Master of Music bij Arno Bornkamp (Amsterdam).

Natalja is behalve solist een veel gevraagd liedbegeleider en een bevlogen kamermusicus. Met haar prachtige klank, sierlijkheid en technische souplesse verovert ze al jaren de harten van haar publiek. Haar stijl is veelzijdig en kent invloeden uit zowel Russische, als Nederlandse en Oostenrijkse school. Na het afronden van de Master of Music bij Frank van de Laar werden haar prestaties beloond met een beurs van het Huygens Scholarship Program. De toekenning van deze beurs stelde Natalja in staat om haar droom te verwezenlijken: het volgen van een postdoctorale opleiding in Oostenrijk bij Milana Chernyavska.

Natalja en Christiaan hebben talrijke concerten gegeven in zowel binnen- als buitenland en deelgenomen aan festivals, radio- en tv-opnames. Hun optredens zijn spannend en tegelijkertijd toegankelijk, doordat ze breken met het vaste patroon van het ‘klassieke concert’ en de interactie met hun publiek opzoeken. Hierbij nemen zij de luisteraar niet alleen mee in hun frisse kijk op kamermuziek, maar trakteren ze het publiek ook op de nodige solowerken. Een gepassioneerd en energiek duo dat je niet onberoerd laat!

Reacties zijn afgesloten.