Sterpianiste & Meesterviolist

Beste mensen,

Het voelde goed even de beschutting van ’t Mosterdzaadje afgelopen weekend. Buiten heel erg nat en binnen hartverwarmende muziek. De hoofden, tollend van alle wereldleed en verkiezingsdebatten, kwamen op wonderlijke wijze tot een weldadig rustpunt. En ook de komende concerten beloven weer erg veel moois en ook nieuws. Regina Albrink staat garant voor een recital, groots en meeslepend. Joe Puglia (New York) daarentegen neemt de luisteraars mee in zijn zoektocht naar de ultieme viool. Voor hem en zijn viool werd door veel componisten nieuw werk geschreven. ‘Voices of the Violin’ laat zich als een spannend muzikaal boek lezen.

Regina Albrink

Pianiste Regina Albrink is op zaterdag 25 november om 15.00 uur te gast. Haar concert staat in het teken van Chopin en Liszt. Dit concert is een voorbereiding op haar traditionele kerstconcert in het concertgebouw. Op haar programma nocturnes en polonaises van Frederic Chopin. Van Franz Liszt staan o.a. Liebestraum en de 12e Hongaarse Rapsodie. Betoverende muziek, helemaal in handen van Regina Albrink.

Behalve haar alom geroemde en geprezen pianospel weet zij als geen ander, met veel humor, haar programma mondeling toe te lichten.

‘Franz Liszt kon alles minstens zo goed als wie dan ook. In het bijzonder kon hij betoverende muziek schrijven, zoals de ‘Liefdesdroom’, een verklanking van de menselijke liefde. Dat hij daar vaak de hele piano voor nodig heeft, is waar, maar ontroering is de hoofdzaak’, aldus Regina.

Joe Puglia en zijn nieuwe viool

Op zondag 26 november om 15.00 uur is de violist Joseph Puglia met het solo programma ‘Voices of the Violin’ te gast. Een avontuurlijke reis door nieuw vioolrepertoire dat voor Joe en zijn viool werd geschreven. Deze violist is ook niet zomaar de eerste de beste. Zijn solodebuut in het Concertgebouw werd in de pers geprezen als ‘uitzonderlijk’. Hij wist de zaal ‘aan de kook te brengen’. Puglia is hoofdvakdocent viool aan het Koninklijk Conservatorium en solo violist van het Akso/Schönberg ensemble. In het programma vanmiddag voert hij muziek uit van Martijn Padding, Juerg Frey, Helena Winkelman, Jan van de Putte, Livia Malossi Bottignole, Alice Yeung, Samuel Carl Adams, Robin de Raaff, Marton Illes, Kate Moore, Arieh Chrem, Jasper de Bock en Silvia BorzelliEen bijzonder concert. Zeker ook door het verhaal dat Joe Puglia erbij zal vertellen.
Na afloop is er de gelegenheid om met elkaar over de muziek te praten. In de NRC van 2 november in het Cultureel Supplement is de hele geschiedenis breeduit te lezen.

Met vriendelijke groeten,
Paula Blom

Reacties zijn afgesloten.