Jazztrio en veelbelovend pianist

Beste mensen,

Liefhebbers van jazzmuziek: Opgelet! Zaterdagmiddag het jazztrio van de Haarlemse gitarist Erik Sinnige. En gewoon weer op tijd thuis om voor de kinderen die Sint Maarten vieren de deur open te doen. Zondagmiddag óók even opletten. Dan is er een hemelbestormend jong pianist te gast die we volgens de recensenten goed in de gaten moeten houden. Antoine Préat: Een belofte voor de toekomst, nu alvast met een heel mooi programma in Santpoort. En ja…de post voor de donateurs werd uiteindelijk bezorgd!

Erik Sinnige Trio

Tijd voor jazzmuziek! Op zaterdag 11 november om 15.00 uur maken we kennis met het Erik Sinnige Trio. We horen de gitarist Erik Sinnige, Kees van Lent (multi-instrumentalist) op contrabas en Arendo Marijnus- drums.

Het trio speelt in een transparante bezetting van gitaar, contrabas en slagwerk oudere en moderne jazz-standards van oa. Bill Evans, Joe Henderson en Herb Ellis. Het gaat bij dit trio vooral om de ruimte tussen de noten en de gelijkwaardigheid van de spelers: alsof er drie solisten zijn.

Jazzgitarist Erik Sinnige studeerde o.a. Walther de Graaff en Hans Kunneman. Muziektheorie deed hij aan de Schumann Academie. Erik werkt momenteel als muziektherapeut, gitaardocent en gitarist in verschillende groepen. Kees van Lent is een gerenommeerde naam in de regio. Vooral bekend als drumdocent. Maar Kees doet het uitstekend op nog tal van andere instrumenten zoals saxofoon, vibrafoon en contrabas. In dit trio neemt hij de baspartij voor zijn rekening. Arendo Marijnus is een slagwerker van extremen. Begonnen als metaldrummer (met zichtbare sporen) heeft hij zich ontwikkeld tot een pure en authentieke jazz slagwerker met verfijnd en gedetailleerd spel!

Antoine Préat

De snel naam makende pianist Antoine Préat heeft de weg naar ’t Mosterdzaadje gevonden en zal daar op zondag 12 november om 15.00 uur een heel erg mooi programma uitvoeren. Werken van Haydn (Sonate in E mineur), Brahms (Klavierstücke op. 119) en Debussy (Images) zullen de revue passeren.

De in Parijs geboren Antoine Préat studeerde af met de hoogst mogelijke onderscheidingen. Hij sleept de ene prijs na de andere in de wacht. Deze Frans-Belgische pianist, woonachtig in Londen, is er eentje om goed in de gaten te houden! Op de Franse radio werd hij omschreven als  ‘een van de meest getalenteerde pianist van de jongste generatie’ en ‘een jonge artiest met een onderscheidend geluid’.

Antoine werd uitgenodigd om op te treden in de meest prestigieuze zalen zowel in Europa als in de V.S. Concerten die ook via de radio te beluisteren waren. Maar deze zondag in Santpoort!

Zijn debuutalbum ‘Polyphony’ is geïnspireerd door Barok en Polyfonie. De cd werd in 2021 door Ulysses Arts opgenomen. Er staan werken op van Bach, Beethoven, Chopin en Scriabin.

Met vriendelijke groeten,
Paula Blom

Reacties zijn afgesloten.