dinsdag 26 december 2023 – 15.00 uur

2e Kerstdag

Programmawijziging!
Piano & Piano  
Frank van de Laar – piano
Demian Filatov – piano
Bach, Chopin, Schumann, Liszt, Dvořák

De Meester en zijn Tovenaarsleerling

Tweede Kerstdag, dinsdag 26 december om 15.00 uur treden de pianisten Frank van de Laar en Demian Filatov op in ’t Mosterdzaadje.

Demian Filatov [foto: Majanka Fotografie]

Frank van de Laar is hoofdvakdocent piano aan de conservatoria in Zwolle en Amsterdam. Daar maakte hij kennis met een heel jeugdig, maar zeer groot talent. Demian Filatov. Hij vervangt de celliste Anastasia Feruleva die verhinderd is. De twee pianisten, de meester en zijn tovenaarsleerling gaan samen spelen, maar ook soleren. Op hun programma staan Bach, Chopin, Schumann, Liszt en Dvořák.

Frank van de Laar begon zijn pianostudie op tienjarige leeftijd en behaalde zijn diploma in 1989 aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam bij Jan Wijn met de hoogst denkbare onderscheiding. Na zijn vervolgstudie in Hannover en bij Naum Grubert in Amsterdam vielen hen zeer veel prijzen ten deel en volgden de optredens in binnen en buitenland elkaar in hoog tempo op. Frank van de Laar is als hoofdvakdocent piano verbonden aan het conservatorium in Zwolle en Amsterdam. In deze functie maakte hij kennis met de uit Rusland afkomstige Demian Filatov. Hij werd met zijn 13 jaar toegelaten tot de prestigieuze jong talent klas van het conservatorium en sleepte meteen nog dit jaar de Prinses Christina prijs in de wacht. Over zijn grote talent is Frank van de Laar zó enthousiast dat hij hem mee vroeg naar het concert op tweede kerstdag in ’t Mosterdzaadje. Eigenlijk had hij met de celliste Anastasia Feruleva zullen optreden. Deze moest tot haar spijt wegens werkverplichting het af laten weten. Samen komen zij later dit seizoen terug.

Reacties zijn afgesloten.