zondag 10 december 2023 – 15.00 uur

Veldtbergen Trio  
Nicole van Jaarsveld – klarinet
Henk Veldt – hoorn
Angelique Heemsbergen – piano
Dvořák, Mozart, Reinecke, Strauss, Sobeck

Klarinet-Hoorn-Piano: Het Veldtbergen Trio in ’t Mosterdzaadje

Het Veldtbergen Trio geeft op zondag 10 december om 15.00 uur een concert vol mooie, virtuoze en romantische muziek in ’t Mosterdzaadje. Klarinettiste Nicole van Jaarsveld, hoornist Henk Veldt en pianiste Angélique Heemsbergen laten horen dat deze bijzondere combinatie van instrumenten prachtige en warme klanken voortbrengt.

De muziek, met verhalend karakter, is van Wolfgang A. Mozart, Antonin Dvorak, Carl Reinecke, Franz Strauss en Johann Sobeck

Muzikale verhalen worden verteld in de lyrische Legenden van Dvorák en het romantische Märchen uit het Trio van Reinecke. In de Nocturne van Franz Strauss voor hoorn en piano laat Henk horen dat de hoorn ook een prachtig solo-instrument kan zijn. Nicole en Angélique spelen daarnaast 2 delen uit het bekende Klarinetkwintet van Mozart in een bewerking voor klarinet en piano. Het programma eindigt met herkenbare thema’s in het Duo Concertant, variaties op thema’s uit Mozart’s Don Juan van Johann Sobeck; een virtuoos spektakel

Henk Veldt

Henk Veldt heeft hoorn gestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam en ArtEZ Zwolle bij Peter Hoekmeijer, Herman Jeurissen en Fokke van Heel. Als hoornist is Henk actief bij verschillende orkesten en ensembles, waaronder Sinfonia Rotterdam, Philharmonie Zuidnederland, het musicalorkest van Les Misérables, het Veldtbergen trio, Ensemble De Nootzaak. Hij doet regelmatig mee aan verschillende projecten variërend van begeleidingsensembles, harmonie/fanfare orkesten tot grote symfonieorkesten.

Naast het spelen is Henk ook een bevlogen dirigent en docent bij muziekverenigingen zoals Emergo in Castricum, waar hij zich met name richt op jeugdorkesten en opleidingen.

Nicole van Jaarsveld

Klarinettiste Nicole van Jaarsveld won tweemaal de kamermuziekmarathon van het Utrechts Conservatorium. Ze speelt in diverse kamermuziekensembles waarmee ze concerten gaf in onder andere Het Concertgebouw en TivoliVredenburg. Met het Vivezza Trio en Duo Heemsbergen & Van Jaarsveld was ze meerdere keren live te horen op radio 4. Nicole soleerde in o.a. ‘Gnarly Buttons’, het klarinetconcert van John Adams. Ook remplaçeerde ze bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine en het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht.

Haar studies volgde ze aan het Conservatorium van Utrecht bij Herman Braune en Bas de Jong en aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag bij Sjef Douwes. Haar masteropleiding kamermuziek rondde ze af aan het Utrechts Conservatorium bij Céleste Zewald met uitstekend resultaat. Masterclasses volgde ze bij onder andere Michael Collins, Charles Neidich, Martin Fröst en Ralph Manno.

Angélique Heemsbergen

Angélique Heemsbergen was als soliste te horen met Gershwins Rhapsody in Blue. Als kamermusicus speelt ze in diverse ensembles waarmee ze concerten gaf in onder andere Het Concertgebouw en TivoliVredenburg. Daarnaast was ze meerdere malen live te horen op Radio 4 vanuit de Spiegelzaal van Het Concertgebouw, tijdens het programma Viertakt Podium en vanuit het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum.

Angélique is een veelgevraagd repetitor en solist en was verbonden aan (opera)producties van o.a. Chiel Meijering en het NJO Summer Academy. In 2009 behaalde ze haar Master of Music in Performance aan het Utrechts Conservatorium bij Paolo Giacometti met kamermuziek als specialisatie. Ze volgde masterclasses bij o.a. Pascal Devoyon, Kyoko Hashimoto, David Owen Norris en Richard Egarr.

www.heemsbergen.com/ensembles/veldtbergen-trio/

Reacties zijn afgesloten.