De Omweg en een meesterlijk Cellokwartet

Beste mensen,

Teksten die gaan over mensen op de vlucht, op zoek naar veiligheid. De Tijd en de Dood die ons op de hielen zit en het nemen van ‘verkeerde’ afslagen in het leven. Onderwerpen die aan de orde van de dag zijn en vrijdagavond aan bod komen in het programma ‘De Omweg’ van Britta Maria, Maurits Fondse en accordeonist Oleg Fateev. Hun nieuwe, zo succesvol ontvangen cd zullen ze meenemen voor verkoop.
Trouwens dit is het laatste vrijdagavond concert. Vanaf volgende week gaan we weer over op de zaterdagmiddag.
Zondagmiddag vier grote cello talenten uit verre landen samen in een cello kwartet: Het Alma Sola Quartet. Wat is er mooier dan een cello? Vier dus! Een middag in verschillende stijlen en sferen, van oud tot modern.

De Omweg-En Route

De zangeres Britta Maria, de pianist Maurits Fondse en de accordeonist Oleg Fateev komen op vrijdag 20 oktober om 20.00 uur hun succesvolle album ‘De Omweg’ presenteren. De muziek is van Maurits Fondse, teksten van o.a. Ivo de Wijs, Jan Boerstoel, Flip Noorman, Jan-Simon Minkema en Fondse zelf. Eén van de vele lovende kritieken op hun cd kwam van Frits Spits. ‘IJzersterke teksten en muzikaal van een ongekend hoog niveau. Hartveroverend!’

Na de pauze speelt dit trio, zoals ze al jaren met veel succes doen, ontroerende en opzwepende Franse Chansons van Brel, Aznavour, Barbara, Gainsbourg, Piaf, Montand, Zaz en Pravi.

Het Alma Sola Cello Quartet

Liefhebbers van de cello: Opgelet! Het Alma Sola Quartet neemt u zondag 22 oktober om 15.00 uur mee op een muzikale reis door de tijd. Vier jonge professionele cellisten, verenigd in de liefde voor hun instrument laten u de rijke facetten horen van deze wonderlijke combinatie. Op het programma staan werken van Luigi Forino, Dowland, Bach, Tsjaikovski, Fitzenhagen en Moór.

De cellisten zijn Alessandro Fornero (Italië), Carlos Maldonado (Spanje), Laura González (Spanje) en Ana Mikuš (Portugal). Het Alma Sola Cello Quartet werd in 2020 opgericht in Rotterdam, waar ze samen lessen kregen van Herre-Jan Stegenga. Inmiddels allemaal afgestudeerd en volop in verschillende orkesten aan het werk.

‘In Luigi Forino’s ‘Preghiere’ (gebed) introduceren wij het serene karakter van de cello. We gaan in een andere richting verder met de ‘Suite for 4 cellos’ van de Hongaarse componist Emanuel Moór. In John Dowlands ‘In Darkness Let Me Dwell’ hoort u de donkerte en toch ook helderheid van de barok, waarna we u uitnodigen om u te verdiepen in het verhalende ‘Jugend Album’, van Tsjaikovski. Oorspronkelijk een piano solo stuk. We eindigen onze reis met een spannende ‘Konzertwalzer’, geschreven door de Duitse cellist Wilhelm Fitzenhagen’.

Met vriendelijke groeten,
Paula Blom

Reacties zijn afgesloten.