Ware vriendschap en Weemoedig verlangen

Beste mensen,

Terwijl de wereld in brand staat en alle informatie die er over binnen komt mij een machteloos gevoel geeft, besefte ik eens te meer hoe bevoorrecht ik ben om met het organiseren van concerten mensen de gelegenheid biedt om even in de wereld van muziek te zijn. Afgelopen drie concerten waren er piepjonge violisten aan het werk. Vol power en passie deelden ze hun talenten. Bezig met hun toekomst om het geschenk van muziek door te kunnen blijven geven. Ja, muziek maakt de wereld mooier. We hebben het hard nodig. Het concert vrijdag door het Vivezza trio staat in het teken van ‘ware vriendschap’. Zondagmiddag laat pianiste Maria Nemtsova muziek horen die hoop biedt. En wat een onverwachts genoegen was de cheque van bijna €1700 van de Rabobank. Een heel welkome aanvulling voor de stichting. Het resultaat van de Clubsupport actie waar mensen hun stem konden uitbrengen op hun club. Wellicht ook dankzij jullie.

Vivezza Trio

Vriendschap is het thema van het programma dat het Vivezza Trio op vrijdag 13 oktober om 20.00 uur ten gehore brengt. De vriendschap binnen het trio en de muziek die componisten aan vrienden opdroegen. Mozart (Kegelstatt Trio), Schubert (Adagio uit zijn Octet), Brahms (2 Gesänge) en Dvorak (Hongaarse dans). Het Vivezza Trio bestaat uit violiste Inger van Vliet, klarinettiste Nicole van Jaarsveld en pianiste Angélique Heemsbergen. Zij maakten zelf de bewerkingen voor hun trio.

Al bijna 15 jaar brengt het uiterst professionele Vivezza Trio levendige en kleurrijke programma’s die ze tijdens het concert toelichten. Hun jarenlange ervaring maakt dat ze perfect op elkaar ingespeeld zijn. Zij ontmoetten elkaar tijdens hun studie aan het Conservatorium van Utrecht. In 2010 wonnen ze de kamermuziek marathon van dit conservatorium en bracht hun carrière in een stroomversnelling.

Pianiste Maria Nemtsova

Maria Nemtsova is een internationaal geroemd concertpianiste die zich in Nederland heeft gevestigd. Zij zal op zondag 15 oktober om 15.00 uur haar nieuwe album ‘Past Perfect’ presenteren. Muziek van Medtner, Beethoven, Nazaykinskaya en Karmanov.

De officiële presentatie is net achter de rug, maar ze verheugt zich erop deze heel persoonlijke cd in Santpoort te laten horen. ‘Past Perfect’ is een samensmelting van klassieke en romantische composities, verweven met hedendaagse muziekstukken. Muziek die hoop biedt. Thema is het verkennen van een weemoedig verlangen waarmee de componisten ieder op eigen manier inhoud heeft gegeven. Maria Nemtsova is oprichtster van ‘Muziek voor Vrede’ en bracht in talloze oorlogsgebieden muziek.

Nikolai Medtner (Sonata-Reminiscenza op.38 nr.1), die het nieuwe Rusland nooit accepteerde, beschouwde Ludwig van Beethoven (‘Tempest Sonata’ in d mineur op. 31 nr.2) als zijn belangrijkste leraar. De muziek van de in de VS wonende Russische emigrante Polina Nazaykinskaya, en het minimal muziekstuk ‘Past Perfect’ van Pavel Karmanov hebben ook veel gemeen: onzichtbare draden, toespelingen, bekende geuren en gemoedstoestanden waarmee de sfeer van dit album doordrenkt is. Maria kon met steun van het Wilhelmina Janssen Fonds, Het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Amsterdams Fonds voor de Kunst en het Voordekunstplatform dit album verwezenlijken.

Met vriendelijke groeten,
Paula Blom

Reacties zijn afgesloten.