zondag 19 november 2023 – 15.00 uur

Muzikale vertelvoorstelling ‘De Granaten Armband’  
Irina Parfenova – piano
Bartho Braat – acteur
Gebaseerd op de intrigerende novelle van Alexander Koeprin met muziek van o.a. Beethoven, Tsjaikovski, Skrjabin en Rachmaninov

Muzikale vertelling ‘De Granaten Armband’

Op zondag 19 november om 15.00 uur wordt ‘De Granaten Armband’ uitgevoerd. De pianiste Irina Parfenova en de acteur Bartho Braat hebben onder regie van Gerardjan Rijnders een prachtige voorstelling gemaakt, gebaseerd op de gelijknamige novelle van de grote Russische schrijver Alexander Koeprin (1870-1938). De toeschouwer wordt ondergedompeld in het Russische societyleven van begin vorige eeuw.

Het wel en wee van de personages komt tot uiting in sprankelende dialogen en treffende beschrijvingen. Vorstin Vera wordt aanbeden door een anonieme ambtenaar ver beneden haar stand. Vanwege een onverwachte benadering op haar naamdag komt het verhaal tot een dramatische ontknoping. Er is liefde die alleen in muziek haar gelijke vindt, daarom klinken er pianostukken van Tsjaikovski, Scriabin en Rachmaninov en culmineert de voorstelling, net als in de novelle van Koeprin, in het magistrale Largo Appassionato uit Beethovens Tweede pianosonate. Wie durft het sieraad van de liefde om te doen…?

Irina Parfenova’s carrière begon in Moskou, haar geboortestad, waar ze haar muziekstudie voltooide. Na haar afstuderen in 1987 verhuisde de jonge pianiste naar Nederland om haar studie voort te zetten bij Naum Grubert aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Irina was art director en mede-oprichter van Troupe A’dour: een culturele stichting voor muziek, theater en andere culturele projecten met de nadruk op educatieve projecten en muziektheatervoorstellingen voor kinderen en gezinnen. Het doel is altijd om klassieke literatuur en klassieke componisten dichter bij het jongere publiek van vandaag te brengen. “De granaatarmband” is haar nieuwste productie in samenwerking met regisseur Gerardjan Rijnders en acteur Bartho Braat.

Reacties zijn afgesloten.