zaterdag 18 november 2023 – 15.00 uur

Pianoduo  
Matteo Barbagelato – piano
Pablo Alonso – piano
Bach, Mozart, Schubert, Poulenc

Pianoduo Blauwvingers

Zaterdag 18 november om 15.00 uur komen uit Madrid gevlogen twee pianisten die zich Duo Blauwvingers noemen. Het zijn Mateo Barbagelato en Pablo Alonso. Op het programma Bach, Mozart, Schubert en Poulenc.

Beide pianisten begonnen hun carrière samen in het Nederlandse Zwolle. Dit duo, gevormd tijdens het laatste jaar van hun beider masterstudies, komt voort uit hun wederzijds enthousiasme voor het pianorepertoire voor vierhandig en hun voorliefde voor kamermuziek.

Mateo en Pablo wonen momenteel in Spanje, waar ze hun muzikale activiteiten voortzetten met concerten in Madrid en Baskenland. Beide pianisten brengen een uitgebreid pianoprogramma voor vier handen op het podium, bestaande uit werken die representatief zijn voor verschillende compositiestijlen. Ze beginnen in de Barok met twee bewerkingen van G. Kurtág naar werken van J.S. Bach: de ouverture (Sonatine) bij de Cantate BWV 106 en de koorprelude BWV 1085, gebaseerd op een Lutherse hymne. Ze gaan verder met Mozarts Classicisme en zijn sonate K. 521, de laatste die hij schreef en een van zijn meest complexe vierhandige sonates. Dan volgt één van de mooiste en belangrijkste werken uit het vierhandig repertoire: de Fantasie in F mineur van F. Schubert, gecomponeerd in het laatste jaar van zijn leven. Het concert wordt afgesloten met de F. Poulenc Sonate uit 1919. Muziek in de taal van Bartók en Prokofiev geschreven.

Ze toerden op verschillende locaties in Nederland, waaronder: Stichting Kamermuziek in Oud Avereest, Waterstaatskerk in Hengelo, PodiaKlassiek in Hertogenbosch en Podium Acanthus in Doesburg. En waarschijnlijk hebben ze daar enig hinder ondervonden van koude vingers. Of hebben ze zich blauw gerepeteerd.

Reacties zijn afgesloten.