zaterdag 11 november 2023 – 15.00 uur

Erik Sinnige Jazz Trio  
Arendo Marijnus – slagwerk
Kees van Lent – contrabas
Erik Sinnige – gitaar
Moderne melodieuze gitaarjazz

Erik Sinnige Trio

Tijd voor jazzmuziek! Op zaterdag 11 november om 15.00 uur maakt ’t Mosterdzaadje kennis met het Erik Sinnige Trio.

Het trio speelt in een transparante bezetting van gitaar, contrabas en slagwerk oudere en moderne jazz-standards van oa. Bill Evans, Joe Henderson en Herb Ellis. Het gaat bij dit trio vooral om de ruimte tussen de noten en de gelijkwaardigheid van de spelers; alsof er drie solisten zijn..

Erik Sinnige studeerde jazzgitaar bij Walther de Graaff en Hans Kunneman en privé had hij later nog regelmatig lessen bij o.a. Reinier Voet, Jesse van Ruller. Verder studeerde hij muziektheorie aan de Schumann Academie bij Wobbe Kuiper. Erik werkt momenteel als muziektherapeut, gitaardocent en gitarist in verschillende groepen.

Kees van Lent is al jaren een gerenommeerde naam in de regio en vooral bekend als drumdocent. Minder bekend is zijn brede muzikale ontwikkeling en uitstekende vaardigheid op tal van andere instrumenten zoals saxofoon, vibrafoon en contrabas. Bij dit trio neemt hij de baspartij voor zijn rekening.

Arendo Marijnus is een slagwerker van extremen. Begonnen als metaldrummer (met zichtbare sporen) heeft hij zich ontwikkeld tot een pure en authentieke jazz slagwerker met verfijnd en gedetailleerd spel!

Reacties zijn afgesloten.