zondag 5 november 2023 – 15.00 uur

Duo Kaleidoscope  
m.m.v. Asako Ueda – theorbe
muziek uit de 18e eeuw
Katja Pitelina & Reiko Tsuiki – traverso
Philidor, de Monteclair, Hotteterre en De la Barre

Duo Kaleidoscope en een theorbe met muziek uit de 17e eeuw

Duo Kaleidoscope

Twee geweldige fluitistes, Katja Pitelina en Reiko Tsuiki, samen het Duo Kaleidoscope, brachten eerder al hun instrumenten in ’t Mosterdzaadje tot klinken. Op zondag 5 november om 15.00 uur hebben we de eer ze weer te ontvangen. Dit keer brengen zij Asako Ueda mee. Zij bespeelt de theorbe. Mooier kan het niet in de muziek van de 17e en 18e eeuw. Het duo op originele traverso’s en die luit met de lange hals. Muziek die het publiek doet terugkeren naar de Gouden Eeuw.

Ze openen met een trio van Pierre Danican Philidor (1681 – 1731), en vervolgen met Michel Pignolet de Monteclair (1667 – 1737), een trio van Jacques Martin Hotteterre (1673 – 1763), nog een trio van Michel de la Barre en een stuk voor theorbe solo.

Asako Ueda — theorbe

De naam van hun duo doen Katja en Reiko eer aan. Zoals in een caleidoscoop bonte glasstukjes telkens wisselende patronen vormen, zo laten Katja en Reiko met hun fluiten steeds weer andere kleuren horen. En helemaal met de toevoeging van de prachtige theorbe maak je luisteraar een fascinerende tijdreis mee.

Katja en Reiko hebben eerst hun traditionele dwarsfluitopleiding cum laude afgerond. Daarna volgden beiden een specialisatie in oude muziek bij Barthold Kuijken aan het Haagse conservatorium. Ook die studie wisten ze met onderscheiding af te ronden. Ze spelen sinds 2006 samen, werken in vooraanstaande barokorkesten, en zijn ook actief als solist en in kamermuziek.

Reacties zijn afgesloten.