zaterdag 4 november 2023 – 15.00 uur

Piano-Fluit  
Dasha Beltiukova – fluit
Vital Stahievitch – piano
Chopin, Vaughan Williams, Franck en Berkeley

Een muzikale traktatie

Op zaterdag 4 november om 15.00 uur zullen twee uitzonderlijke musici, de fluitiste Dasha Beltiukova en de pianist Vital Stahievitch voor een betoverend optreden zorgen in ’t Mosterdzaadje. Deze getalenteerde musici brengen een fantastisch programma met muziek van Frederic Chopin, César Franck en Vaughan Williams. Ze vormen een gouden duo dat zowel het podium van het Concertgebouw in Amsterdam als wel dat in Minsk betrad. Op het programma staan Vaughan Williams, Chopin (piano solo) en César Franck.

In de Suite de ballet (1924) van de Engelse componist Vaughan Williams hoor je in alle delen Engelse volksliederen en dansen terug. De fluit komt in al zijn facetten goed tot haar recht. De opdrachtgever van dit werk was zelf een virtuoos op de fluit. In heel goede handen dus van Dasha Beltiukova die over een ongekende techniek beschikt.

De bij iedereen wel zeer geliefde Sonate voor viool en piano uit 1886 in A-groot van César Franck, komt in de bewerking voor fluit heel goed tot zijn recht. Het werk zit vol gepassioneerde romantiek en was het huwelijksgeschenk voor de violist Eugène Ysaÿe.

Dat de muziek van Chopin dicht aan het hart ligt van de pianist Vital Stahievitch, zal niemand kunnen ontgaan. Met hun ongeëvenaarde vaardigheden beloven zij het publiek een magische ervaring in de wereld van muziek. “Muziek is de magie die de ziel kan genezen en emoties kan versterken,” zegt Dasha Beltiukova. “We zijn verheugd om onze passie en muzikaliteit te delen met het publiek.”

Reacties zijn afgesloten.