Jong viool talent en oorstrelende programma’s

Beste mensen,

Het was een geweldig concertweekend. Dat zal een ieder die erbij was kunnen beamen. Concerten die je niet had mogen missen. Maar gelukkig een herkansing bij de komende concerten. De jonge, hemelbestormende violiste Vivian Giesbertz speelt samen met maestro pianist Sergey Smirnov o.a. Grande Duo van Schubert. En zondag de fantastische pianist Leonard van Lier die zijn jonge viooldochter Anne Sophie meeneemt. Ze hebben een oorstrelend programma samengesteld waarin pianosolo ook heel wat Chopin uitgevoerd gaat worden.

Violiste Vivian Giesbertz en pianist Sergey Smirnov

De heel ambitieuze en veelbelovende violiste Vivian Giesbertz zal op vrijdag 29 september om 20.00 uur samen met de pianist Sergey Smirnov een fraai programma uitvoeren met werken van Schubert, Grieg en Max Richter.

Vivian studeert nog aan het Utrechts Conservatorium en heeft al veel prijzen in de wacht gesleept. Het is Sergey Smirnov die haar al zo’n 10 jaar onder zijn hoede heeft. Eerst voor de toelating tot het conservatorium, en nu vooral in de voorbereiding van competities, concoursen en examens. Met deze geweldige pianist als coach heeft ze het goed getroffen.

Vivian heeft een prachtige Silvestre viool uit 1858 in bruikleen van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Ze kreeg de kans om aan masterclasses van beroemde violisten mee te doen. Ze is dan ook in topconditie, en speelt Grand Duo van Schubert, zijn meest individualistische sonate. Een onmiskenbare Schubert. De tweede sonate van Grieg werd als ‘te Noors’ weg gezet, dat vanwege het tragische karakter. Maar zonder tragedie is Noorwegen niet compleet, beoordeelde weer een ander. In het stuk ‘Mercy’ van Max Richter is de post minimalistische stijl te horen.

Oorstrelend concert door vader en dochter

Zondag 1 oktober om 15.00 uur verzorgen pianist Leonard van Lier samen met zijn dochter, de violiste Anne Sophie een op en top romantisch programma uit. Piano solo staan Beethoven (‘Sonata quasi una fantasia’ opus 27 nr. 1. ), Schubert ( Moments Musicaux) en Chopin (Preludes) op het programma. Samen met viool een bewerking van Mendelssohns ‘Lieder ohne Worte’. De viool leent zich perfect voor het melodieuze karakter van deze stukken. Van Schumann spelen ze de ‘Romances opus 94’ . Hartstochtelijke muziek die Schumann aan het eind van zijn leven schreef als kerstgeschenk voor zijn vrouw Clara.

Leonard van Lier trad voor het eerst op in het Mosterdzaadje in 2007. Hij kon toen niet vermoeden dat hij ruim 15 jaar later samen met zijn dochter Anne Sophie dit podium zou betreden.

Met vriendelijke groeten,
Paula Blom

Reacties zijn afgesloten.