Camadou en fluit-pianoduo

Beste mensen,

Het zal 25 jaar geleden zijn dat Bernd Brackman als pianist tijdens ‘The International Holland Music Sessions’ in Bergen jonge talentvolle musici uit de hele wereld begeleidde. Daar was toen ook Dasha Beltiukova. Bernd was dermate onder de indruk van haar talent dat hij haar in ’t Mosterdzaadje als fluitiste van wereldklasse introduceerde. Drie jaar later was Dasha onze schoondochter die in de toekomst het reilen en zeilen in ’t Mosterdzaadje zal overnemen. En dit weekend staan ze, onafhankelijk van elkaar, samen in de nieuwsbrief. U bent van harte uitgenodigd de concerten te komen bezoeken.

Camadou

Op vrijdag 22 september om 20.00 uur zet chansonnière Carole Doucet, samen met fluitiste Dasha Beltiukova en gitarist Hans van Gelderen het programma ‘Les femmes et la chanson’ op de planken. Het is al een traditie geworden. Met Camadou zwaaien we de zomer uit om in gepaste sfeer van het Franse chanson de herfst in te gaan. Chansons door vrouwen en voor vrouwen met o.a. Barbara, Françoise Hardy, Edith Piaf, Joséphine Baker, Carla Bruni, Juliette Gréco, Brigitte Bardot, Isabelle Boulay, Clémence Desrochers, eigen werk en meer. En over de inhoud weet Carole altijd wel weer een goed verhaal te vertellen.

Fluit-Piano duo

Op zondag 24 september om 15.00 uur treden op de fluitiste Oriana Dierinck en de pianist Bernd Brackman. Ze brengen een programma van J.S.Bach (1e Partita voor piano solo), Rudolf Escher en de beroemde sonate van César Franck.

Vanaf het prille begin van ’t Mosterdzaadje was de Haarlemse pianist een vast terugkerende naam in de agenda. Na een ‘radiostilte’ van meer dan 10 jaar is hij weer terug. Hij verheugt zich op zijn concert in ’t Mosterdzaadje. In de corona periode ontmoette hij via internet de Belgische fluitiste Oriana Dierinck. Ze maakten plannen en er kwam, eenmaal weer mogelijk, een concertserie in Antwerpen van de grond. Nu dus in Santpoort mee te maken.

Het concert opent met de eerste Partita van Bach voor piano solo. Een meesterwerk, intiem en lyrisch dat bestaat uit 6 dansen. Van Rudolf Escher de Sonate voor fluit en piano. Omdat het zijn laatste werk is wordt het wel zijn testament genoemd. Frans georiënteerde muziek waarin klankkleur heel belangrijk is. Het concert eindigt met de zo geliefde sonate van Cezar Franck. Meestal uitgevoerd op cello of viool, maar ook met de fluit komt dit meeslepende romantische stuk goed tot zijn recht.

Met vriendelijke groeten,
Paula Blom

Reacties zijn afgesloten.