Sterke start bij opening van seizoen

Beste mensen,

De bezems zijn er doorgehaald, stofnesten uitgezogen, kleden geklopt, ramen gelapt, de tuin méér dan aangeharkt… enfin we zijn er klaar voor. Het nieuwe concertseizoen kan beginnen. Ben wel erg vlot met deze nieuwsbrief, maar mij wordt zó vaak gevraagd: wanneer gaat het weer van start? Vandaar. Ik hoop dat jullie de weg naar ’t Mosterdzaadje niet kwijt zijn geraakt. Dat jullie een goede zomertijd hebben gehad en ook weer zin hebben om samen, in dat nog even kraakheldere muziektempeltje, weg te dromen bij de mooiste uitvoeringen. Op de website (www.mosterdzaadje.nl) staan inmiddels de concerten van september en oktober. Reserveren is van de baan. Toegang is vrij, collecte na afloop met een richtlijn van €10. Maar daar krijg je dan ook wel heel veel voor!

Tesla Piano Trio

Het openingsconcert is op vrijdag 8 september om 20.00 uur met het Tesla Trio, een pianotrio van grote klasse. Een goed begin met de violiste Nataša Grujić,  de celliste Isabel Vaz en de pianist Daan Treur. Op het programma Haydn, Beethoven en Bunch.

Een trio vol ambitie, jarenlange vriendschap en plezier in het samen uitvoeren van muziek.

In dit programma komt het verschil naar voren tussen de traditionele trio-vorm, zoals geschreven door Haydn en de manier waar Beethoven te werk ging. Bij Haydn kreeg de piano een begeleidende rol. Beethoven bedeeld de instrumenten een gelijkwaardige rol toe. Haydn elegant en helder, Beethoven vol expressieve diepgang en persoonlijk emoties.

Tot slot ‘Slow Dance’ van de Amerikaanse componist Kenji Bunch. (1973) De muziek is een weerspiegeling van emoties en biedt een gevoel van troost en reflectie. Oorspronkelijk voor altviool en piano, maar nu voor pianotrio gearrangeerd.

Pianist Frederic Voorn

Op zondag 10 september om 15.00 uur is de pianist Frederic Voorn te gast. Op zijn programma de 4e Partita van J.S. Bach en 12 Dolcetti van Frederic Voorn.
Frederic Voorn, pianist, componist, dirigent en publicist, weet als geen ander de verbanden in de muziekgeschiedenis in zijn programma te verweven. Niet voor niets was hij jarenlang programmeur bij de klassieke zender en schrijft hij artikelen en boeken over pianoliteratuur. Van hem zijn in de loop der jaren vele cd’s verschenen waaronder ook één geheel gewijd aan eigen composities.
Bach schreef zijn zes Partita’s tussen 1726 en 1731. De Vierde Partita stamt uit 1728. Een monumentaal meesterwerk bestaande uit zeven dansvormen.
Frederic Voorn (1962) schreef recent, speciaal voor o.a. Spotify, de 12 Dolcetti. Muziek die ook niet geoefende luisteraars aanspreken. De 12 Dolcetti zijn een bonte verzameling impressies van allerlei pluimage. De laatste schreef hij voor Oekraïne.

Met vriendelijke groeten,
Paula Blom

Reacties zijn afgesloten.