Donateursbrief augustus 2023

Santpoort, 24 augustus 2023

Lieve vrienden van ’t Mosterdzaadje,

Strand Duin en Kruidberg

Hier bericht van ’t Mosterdzaadje. Het reservaat in een artificieel oprukkende wereld. De plek waar alles nog echt is. Deze brief is niet door een robot geschreven. De muziek puur gebracht door bestaande levende mensen en kunst aan de muur uit een tijd dat er nog geen kunstmatige intelligentie bestond.

’t Mosterdzaadje wordt dan ook gedragen door mensen die de kleinschalige echte wereld van kunst en muziek weten te waarderen. Een baken van rust in een op alle fronten verontrustend snel veranderende wereld.

tekening van Emilia augustus 2023

Soms ontkom je ook niet aan verandering. Zoals het verdwijnen van de acceptgiro. Zie de tekening van Emilia. Voor een kleine groep zal dat lastig zijn. De overschrijvingskaarten blijven nog wél bestaan. Dus zonder internet kan er gelukkig toch worden gedoneerd. Door uw giften en gaven kan de Stichting zonder subsidie heel veel concerten organiseren. Bij de laatste vergadering werd besloten de onkostenvergoeding voor de musici te verhogen. We prijzen ons gelukkig met zoveel goede musici die graag komen optreden. Ik weet dat er ook donateurs zijn die zelf niet meer naar concerten kunnen komen en ons toch blijven steunen. Dank aan alle donateurs die zo trouw in ons ledenbestand blijven zitten.

Schoonmaakploeg augustus 2023

Met een ploeg enthousiaste vrijwilligers is de bezem er weer doorgehaald. De oude gordijnen gaan gewoon nog een jaar mee en de gammele stoelen gelijmd. Stofnesten uitgezogen en kleden geklopt. De ramen glimmen en glanzen. Tuin en tegels gefatsoeneerd. De grote hemelboom heeft bij de storm zoveel grote zijtakken laten vallen, dat het niet meer verantwoord was hem in zijn volle glorie te laten staan. Als een soort kale wachter staat hij nu aan het hek om iedereen een warm welkom te heten in het zo schone muziektempeltje waar weldra een fantastisch concertseizoen begint.

Een heel veelzijdig programma. Van oude en nieuwe muziek: Muziek uit het Londen van de 17de eeuw, muziek van Kurt Weill uit het literaire café, de minimal music van Philipp Glass en Franse chansons. Laat je eens leiden door nieuwsgierigheid en doe verrassende ontdekkingen.

Hemelboom bij ’t Mosterdzaadje die gesnoeid wordt

Ik kijk terug op een heel geslaagde jubileummaand. Het was fijn te merken dat echt overal vandaan de felicitaties kwamen. De aandacht in de media en landelijk ook in de Volkskrant, gaven een trots gevoel van erkenning. Hoogtepunt was naast het jubileumconcert, denk ik wel het donateursconcert dat in de Dorpskerk werd gegeven. Jammer dat Pim er niet bij was, hoewel……volgens mij keek hij wel mee.

Op naar het volgend jubileum. Met of zonder mij. Dat je zomaar uit de roulatie kan komen bemerkte ik begin juli. Ik struikelde over een boomwortel, brak mijn pols en daar ben ik nog steeds niet van af. Schrijven gaat nog niet echt heel lekker. Mijn fietsplannen vielen in het water, maar ik was ook best tevreden met het dichtbij huis zijn.

Met veel goede zin en benieuwd naar alles wat gaat komen, hoop ik ook jullie weer de komende tijden te ontmoeten.

Met vriendelijke groet,
Paula Blom

Reacties zijn afgesloten.