Dorpsfeest koffieconcert in Dorpskerk

Beste mensen,

Traditie getrouw heeft de Harddraverij Vereniging de eerste zondag van het dorpsfeest in Santpoort het koffieconcert in de Dorpskerk aan de Burgemeester Enschedelaan 57 op het programma staan. Aan mij de eer de muziek ervoor te organiseren. Op verzoek van de organisatie een minder klassiek programma. Maar ook daar is veel moois in te beleven. Op zondag 30 juli om 12.00 uur spelen The Bayou Mosquitos samen met de zangeres Jerney Kate.

“Jerney Kate sings Bonnie Raitt”

De kaarten zijn gratis, maar moeten wél opgehaald worden. Dat kan bij Opticien Booy (Hoofdstraat 166) en Nieuwland & Aarts (Bloemendaalsestraatweg 127). Na afloop van het concert zal de voorzitter van de Harddraverij Vereniging met zijn hoed klaarstaan om een vrijwillige bijdrage in ontvangst te nemen. Het concert is zonder pauze en na afloop wordt u een drankje aangeboden.

De Nederlandse zangeres Jerney Kate zingt haar favoriete Bonnie Raitt songs samen met de Amsterdamse Americana band The Bayou Mosquitos. Deze graag gehoorde band in ’t Mosterdzaadje bestaat uit Abel de Lange – zang, gitaar, dobro. Marius Bos – accordeon, piano. Louis ter Burg – mandoline, percussie. Ad van Beusekom – staande bas, zang.

De Mosquitos en Jerney zijn allen groot fan van Bonnie en hebben hun krachten hierbij gebundeld.

Bonnie Raitt is een bijzondere Noord Amerikaanse zangeres en slide gitariste. Zeer recent kwam haar 18e studio album “Just Like That” uit en kreeg er vervolgens een Grammy Award voor. Ze werkte met vele grote namen uit de muziekscene zoals Jackson Browne, Little Feat en John Prine.

Ook heeft Raitt een sociaal en strijdbaar hart, ze is een van de oprichters van Musicians United for Safe Energy en is ze supporter van Little Kids Rock, een non-profit organisatie die zorgt voor gratis muziekinstrumenten en lessen voor kinderen op openbare scholen in de VS.

Omdat ze voorlopig niet naar Nederland komt voor concerten is dit een meer dan uitstekend alternatief. Op de setlijst zullen “Angel from Montgomery”, “Love has no pride” en “Nick of time” niet ontbreken.

Met vriendelijke groeten,
Paula Blom

Reacties zijn afgesloten.