zondag 22 oktober 2017 – 15.00 uur

CHOPIN RECITAL
Lidia Ksiazkiewicz – piano
Polonaises, Nocturnes, Études en Scherzo

Bach en Chopin door Lidia Ksiazkiewicz

Lidia Ksiazkiewicz

De Poolse pianiste en organiste Lidia Ksiazkiewicz maakt een Nederlandse concerttour en is op zondag 22 oktober om 15.00 uur in ’t Mosterdzaadje te beluisteren met een programma dat opent met het Italiaans Concertvan Bach en verder de vele muzikale kanten van Chopin in een polonaise, nocturne, etude, ballade en een scherzo.

Net als Chopin heeft ze Polen verlaten en woont en werkt ze momenteel in Frankrijk. Een lotsverbondenheid met deze componist die in zijn muziek zijn Poolse wortels nooit vergat. Tijdens een orgelconcours in Haarlem in 2001 maakte de organist Anton Doornheim kennis met haar en sinds die tijd organiseert hij voor deze door hem zeer bewonderde pianiste en organiste concerten in Nederland. Nu dus voor het eerst in ’t Mosterdzaadje.

Lidia Ksiazkiewicz werd in 1977 in de Poolse stad Poznan geboren. Ze behaalde haar einddiploma’s piano en orgel respectievelijk aan de conservatoria van Bydgoszcz en Poznan.  Lidia Ksiazkiewicz won o.a. 1e prijzen en eervolle vermeldingen op concoursen in de Poolse hoofdstad Warschau (1994), Haarlem (Concours César Franck, 2001),  Graz, (Oostenrijk: Internationaal Concours Reger/Messiaen, 2003), Chartres (Frankrijk 2004) en Rimini (Italië, 2004).

Ze vervolgde haar opleiding in Frankrijk aan de Academie voor schone kunsten in Angers en won prijzen voor haar orgel- en klavecimbelspel aan het conservatorium van Saint-Maur. Verder maakte Lidia veel concertreizen door o.a. Frankrijk, Polen, Luxemburg, Nederland, Slowakije, Oostenrijk en Spanje. Ook treedt ze op als soliste voor radio en televisie, o.a. in Slowakije en Polen. Nu is ze organist in de kathedraal van Laon en ze is begeleidend pianiste aan het Conservatorium in Straatsburg; bovendien treedt ze vaak op als jurylid bij internationale concoursen voor orgel en piano.

Reacties zijn afgesloten.