zaterdag 28 oktober 2023 – 15.00 uur

VAN SALON TOT CABARET  
“Duo Encanto”
Natali Boghossian – coloratuur mezzosopraan
Hans van Beelen – piano
Dit concert geeft een exclusief kijkje in de salon van Pauline Viardot in het mondaine Parijs van de 19de eeuw. Daarna volgen cabaretliederen van Kurt Weill.

Duo Encanto met ‘Van Salon tot Cabaret’

Op zaterdag 28 oktober om 15.00 uur zijn te gast in ’t Mosterdzaadje de coloratuur mezzosopraan Natali Boghossian en de pianist Hans van Beelen. Zij vormen het Duo Encanto en brengen het programma ‘Van Salon tot Cabaret’.

Het ‘salon’-gedeelte van dit concert is een exclusief kijkje in de salon van Pauline Viardot -García (1821-1910) in het mondaine Parijs van de 19de eeuw. Uitgevoerd worden liederen van Berlioz, Lalo, Massenet, Schumann, Schubert, Viardot en Chopins Mazurka Op. 6 nr. 1, een van zijn geliefdste pianowerken.

Pauline Viardot-Garcia was een Spaans-Franse mezzosopraan en componiste. Berlioz noemde haar ‘een van de grootste artiesten uit de muziekgeschiedenis’. In heel Europa baarde deze operadiva opzien met haar muzikale veelzijdigheid en haar stem die bekend stond als ‘bittere sinaasappel’. Zij was een spilfiguur in het 19de-eeuwse cultuurleven en bevriend met componisten als Schumann, Rossini, Saint-Saëns en Chopin. Twee keer per week hield Viardot salon waarop ze mecenassen, programmeurs, impresario’s, politici, uitgevers en critici uitnodigde. Zo hielp ze mee aan de carrière van enkele bekende componisten zoals Gounod, Massenet en Fauré.

Daarna komen we in het literaire café waar de liederen van Kurt Weill te horen zijn. Tussendoor geeft Natali uitleg bij de stukken die ze uitvoeren.

Natali en Hans hadden het geluk elkaar net voor de pandemieën in 2020 te ontmoeten, en ze bleven tijdens die periode samenkomen en muziek maken om hoopvol te blijven. Ze realiseerden zich dat ze het leuk vinden om samen muziek te maken. Sindsdien treden ze samen op. Hun repertoire bevat zowel bekend als minder bekend prachtige liederen, opera-aria’s en cabaretstukken in verschillende talen en uit diverse stijlperiodes.

Ze geloven dat elk stuk dat ze uitvoeren een microkosmos van drama is. Ze zorgen voor een gezellige muzikale ervaring vol humor, energie en emotie. Tussen Natali en Hans is het publiek getuige van een duet, een dialoog. Hans vult Natali’s warme stem en aanwezigheid op het podium perfect aan met zijn oprechte muzikale gevoeligheid. Samen creëren ze een synergie. Vandaar hun naam Duo Encanto (wat ‘zingen’ en ‘betoveren’ betekent).

Reacties zijn afgesloten.