zondag 22 oktober 2023 – 15.00 uur

Alma Sola Quartet – Cello kwartet  
Alessandro Fornero
Carlos Maldonado
Laura González
Ana Mikuš
Dowland, Bach, Tsjaikovski, Fitzenhagen en Moór

Alma Sola Quartet — een kwartet van 4 cello’s

Liefhebbers van de cello: Opgelet! Het Alma Sola Quartet neemt u zondag 22 oktober om15.00 uur mee op een muzikale reis door de tijd. In ’t Mosterdzaadje zijn dan vier jonge cellisten, verenigd in de liefde voor hun instrument. Zij laten u de rijke facetten horen van deze wonderlijke combinatie. Het repertoire is een samensmelting van verschillende stijlen,
van klassieke tot moderne muziek, waardoor verschillende sferen worden
gecreëerd. De cellisten zijn Alessandro Fornero, Carlos Maldonado, Laura González en Ana Mikuš. Op het programma staan werken van Luigi Forino, Dowland, Bach, Tsjaikovski, Fitzenhagen en Moór.

In Luigi Forino’s “Preghiere” (gebed) introduceren wij het serene karakter van de cello. We gaan in een andere richting verder met de “Suite for 4 cellos” van de Hongaarse componist Emanuel Moór. In John Dowlands “In Darkness Let Me Dwell” hoort u de donkerte en toch ook helderheid van de barok, waarna we u uitnodigen om u te verdiepen in het verhalende “Jugend album”, gearrangeerd vanuit het oorspronkelijk voor solo piano werk, gecomponeerd door Tsjaikovski. We eindigen onze reis met een spannende “Konzertwalzer”, geschreven door de Duitse cellist Wilhelm Fitzenhagen.

Het Alma Sola Cello Quartet werd in 2020 opgericht in Rotterdam, waar ze samen lessen kregen aan het Conservatoirum van Herre-Jan Stegenga. Inmiddels allemaal afgestudeerd.

Alessandro Fornero (Italië)
Na het behalen van zijn Bachelor- en Masterdiploma aan het Conservatorium G. Verdi in Turijn bij Maestro Massimo Macrì (eerste solocellist van het Rai Nationaal Symfonie Orkest), behaalde hij vervolgens een tweede Masterdiploma aan Codarts, Rotterdam, bij Maestro Herre-Jan Stegenga. Hij heeft de gelegenheid gehad om samen te werken met orkesten en dirigenten zoals het Teatro Regio Torino Orchestra (Gianandrea Noseda) en LaFil (Daniele Gatti) en Masterclasses met prominente leraren zoals David Cohen (leider van het LSO) en Enrico Dindo (solist) waardoor hij zijn artistieke achtergrond heeft kunnen verdiepen.

Laura González Badenes (Spanje)
Laura (Valencia, 1995) volgde de Bachelor Klassieke Muziek aan het Conservatorio Superior de Valencia (Spanje) en de Master Klassieke Muziek bij leraar Herre-Jan Stegenga aan Codarts (Rotterdam). Sinds 2017 is Laura gevestigd in Nederland, waar ze samenwerkt met orkesten als Brabant
Sinfonia, het Noordpool Orkest en Orchestra of Tomorrow.
Ze combineert haar orkestrale activiteiten met kamermuziek projecten en deelname aan televisieprogramma’s, als celliste van de liveband van de
voorstelling ‘Op zoek naar Maria’.

Carlos Maldonado Carnicer (Spanje)
He was born in Madrid, where he started his musical studies. Since 2018, Carlos has been based in Rotterdam. There, he studied the Bachelor in Classical Music at Codarts with Herre-Jan Stegenga. He is currently doing the Master in Classical Music with Joachim Eijlander. He combines his studies with chamber music projects, being part of different ensembles. He was finalist in the competition “Juventudes Musicales de España” in the chamber music category.

Ana Mikus (Portugal)
Portuguese cellist Ana began her musical journey studying with her father and sister, Jaroslav and Katerina Mikus. She continued her education under the exceptional guidance of Paulo Gaio Lima and Herre Jan Stegenga. Ana holds Bachelors and Masters diplomas from Codarts University of Arts, Rotterdam. Ana frequented the Portuguese National Orchestra Academy in Lisbon where she recorded her first Album featuring remarkable works by D. Shostakovich, alongside the pianist and conductor Miguel Sepúlveda. Currently, Ana is dedicated to various chamber music and performing projects, including the Doelen and Luso ensembles.

Reacties zijn afgesloten.