vrijdag 6 oktober 2023 – 20.00 uur

Programmawijziging!
Viool en Piano
  
Weronika Weiss – viool
Guillermo Castellano – piano
Schumann, Brahms en Wieniawski

Spaans-Pools piano-viool duo

De Spaanse pianist Guillermo Castellano en de Poolse violiste Weronika Weiss zijn op vrijdag 6 oktober om 20.00 uur te gast in ’t Mosterdzaadje. Zij vervangen het concert van Duo Khoyajan dat wegens een blessure niet doorgaat. Dit duo komt voor het eerst naar Santpoort en hadden direct een programma klaar om het gecancelde concert te vervangen. Een heel mooi programma! Ze openen met de gevoelige en meeslepende Sonate op. 105 van Schumann. En nog meer ijzeren repertoire van Brahms: de vioolsonates nr. 2 en nr. 3. Van de Poolse componist Wieniawski tot slot de Legende.

Begin twintig zijn ze, heel jong en heel ambitieus. In hun thuisland Polen en Spanje hebben ze alles op alles gezet voor een muziekcarrière. Dat is zó goed gelukt dat ze beiden aan het Amsterdams Conservatorium konden komen studeren. Dat is ook de plaats waar ze elkaar leerden kennen en hun samenwerking begon. In en om Amsterdam hebben ze al heel wat concerten samen uitgevoerd. Weronika studeert sinds 2022 bij Peter Brunt. Guillermo bij David Kuyken.

Weronika Weiss werd geboren in Warschau in 2002, begon ze op 6-jarige leeftijd viool te spelen. Met moeder-choreografe en vader- operaregisseur, kreeg ze de muziek met de paplepel ingegeven. Voortdurend omringd door muziek en dans. Vanaf haar zevende jaar ontvangt Weronika de ene prijs na de andere. Al vanaf haar zevende jaar kreeg zij prijzen, nationaal en internationaal. En nog steeds!

Guillermo Castellano werd geboren in Granada (Spanje) en begon zijn pianostudie toen hij 5 jaar oud was. Ook hij sleepte veel prijzen in de wacht en kon na zijn studie in Madrid zich verder ontwikkelen in Nederland.

Reacties zijn afgesloten.