‘Niet met de deuren slaan’ en Mkhitar Gazayan

Beste mensen,

Wat een volle Dorpskerk afgelopen vrijdag en wat een prachtig concert! Alleen voor zóiets al zou je toch donateur van ’t Mosterdzaadje willen zijn. Ik was in elk geval héél blij dat we gebruik hebben mogen maken van de kerk. ’t Mosterdzaadje was echt te klein geweest. Iedereen kijkt terug op een groot feest en ik voelde me plaatsvervangend voor ’t Mosterdzaadje ook erg jarig. We naderen nu de laatste concerten van dit seizoen. Met allemaal speciale gasten. Op vrijdag het programma rond Annie M.G. Schmidt en op tweede Pinksterdag de Armeense pianist Mkhitar Ghazaryan. Het belooft veel goeds.

Liedjes van Annie M.G. Schmidt

Speciaal op mijn verzoek komen in het kader van het 40 jarig jubileum op vrijdagavond 26 mei om 20.00 uur Nien Besselink en Sjoerd Brouwer met het programma ‘Niet met de deuren slaan’.  Hunnieuweprogramma met liedjes van Annie M.G. Schmidt. Het is een veelkleurig programma uit het rijke oeuvre van deze schrijfster. Bekende, maar ook minder bekende liedjes passeren de revue. Van schaterlach tot diepe ontroering.

Net als hele generaties groeide ook ik op met de boeken en liedjes van Annie Schmidt. Een enorm oeuvre van kinderboeken, toneelstukken, musicals, gedichten en liedjes schreef zij: onbevangen teksten van een vrije geest. Geen wonder dus dat ze nog steeds zo veel wordt gelezen en gezongen!

Nien is zangeres en actrice ineen en gebruikt haar expressiviteit om de spitsvondige teksten en humor van Annie volledig tot hun recht te laten komen. Sjoerd is niet alleen pianist, maar ook zanger. Voor een heerlijke avond vol herkenning.

Pianist Mkhitar Ghazaryan

Tweede Pinksterdag, maandag 29 mei om 15.00 uur treedt de uit Armenië afkomstige pianist Mkhitar Ghazaryan op. Met op zijn programma Beethoven, Schubert en Chopin kunnen we van deze gepassioneerde musicus een bijzonder mooie middag verwachten.

Als kind had Mkhitar Ghazaryan al de droom om een goede pianist te worden. Hij kreeg het bepaald niet in zijn schoot geworpen. Van Asielzoekerscentrum naar een uitverkochte Kleine Zaal van het Concertgebouw, daartussen zit een lange weg vol twijfel en uitdaging. Het is hem gelukt om ver te komen in de muziekwereld. Onlangs kwam zijn debuut album uit. Hij is ook pianodocent en richtte het instituut Jong Piano Talent op. Hij is dankbaar en trots. In zijn programma zal hij via de muziek zijn verhaal vertellen. Van Beethoven wordt opus 2 nr. 3 uitgevoerd. Van Schubert speelt hij Impromptu opus 90 nr. 3 en van Chopin twee Ballades, opus 47 en opus 52.

Met vriendelijke groeten,
Paula Blom

Reacties zijn afgesloten.