Jubileumconcert en Fontana Strijkkwartet

Beste mensen,

Met een stel goede muziekvrienden heeft Dasha Beltiukova in het kader van het 40-jarig jubileum van ’t Mosterdzaadje een verrassingsconcert georganiseerd. Dat het een feestje zal gaan worden zit er dik in. Na afloop zullen we een toast uitbrengen op de muziek. Zondagmiddag staat de nieuwe generatie van ambitieuze en gepassioneerde musici op de planken. Het Fontana Strijkkwartet met Mendelssohn en Smetana. Een grote belofte voor de komende jaren! Ook was er een journalist van de Volkskrant op bezoek. Guido van Oorschot. Vanaf 1984 had hij zelf in ’t Mosterdzaadje concerten gegeven. Nu kwam hij een verhaaltje maken, dat op 10 mei in de Volkskrant komt.

Let op: Het alleen voor donateurs toegankelijke concert met Pieter Wispelwey en Paolo Giacometti op vrijdag 19 mei vindt plaats in de Dorpskerk (Burg. Enschedélaan 65 in Santpoort-Noord) Vanaf 19.30 uur is er ontvangst met koffie en thee. U kunt natuurlijk ook nog even donateur worden!

Jubileumconcert

Het was 1983 toen op 12 mei Pim en ik de deuren openden voor het eerste concert. Nu zijn we zo ongeveer een 3000 concerten verder en vieren we op vrijdagavond 12 mei om 20.00 uur dat na 40 jaar ’t Mosterdzaadje nog steeds een heel geliefd en levendig podium is.

Pim is inmiddels niet meer, maar Dasha Beltiukova heeft zijn taak als voorzitter van de stichting in 2016 overgenomen. Samen met haar vrienden heeft ze een feestelijk verrassingsconcert voor deze avond georganiseerd. Het is een muzikale, zeer professionele verrassing voor mij en het publiek. Opgetreden wordt door Dasha Beltiukova – fluit, Mirjam Rietberg- harp, Hans van Gelderen – gitaar, Vital Stahievitch – piano en Sergey Smirnov – piano.

Na afloop heffen we het glas.

Fontana Kwartet: jong en gepassioneerd

Zondag 14 mei om 15.00 uur maken we kennis met het Fontana Kwartet, een nieuwe generatie van talentvolle musici. Een levendig, energiek en gepassioneerd strijkkwartet dat sinds september 2021 samenwerkt. Het zijn de violisten Menno Verloop en Caspar Bellamy, altvioliste Elin Haver en de cellist Isaac Lottman. Een kwartet waarin zowel het persoonlijke als het muzikale met elkaar klikt. En, ook heel belangrijk, gedeelde ambities. Alle vier zaten ze op de Sweelinck Academie. Nu studeren ze aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze elkaar kennen van de repetities en lessen met Dmitri Ferschtman, Pieter Wispelwey en Peter Brunt.

Op het programma staan twee romantische werken: Felix Mendelssohn’s strijkkwartet in A groot en het strijkkwartet “Aus meinem Leben” van Bedřich Smetana in e klein. En omdat het hoofdthema in het kwartet van Mendelssohn gebaseerd is op het lied ‘Frage’, dat hij kort daarvoor had geschreven, openen zij met dit lied dat gezongen wordt door de sopraan Madalena Massano.

Met vriendelijke groeten,
Paula Blom

Reacties zijn afgesloten.