Jazztrio Driewerf en de pianist Stevan Spalevic

Beste mensen,

Het funkt en het groovet…dat moet iets ánders zijn dan het klassieke werk. Klopt. Het is de muziek op vrijdagavond van het Jazztrio Driewerf. Toch omschrijft dit trio hun muziek als kamermuziek met een lichte inslag. Wellicht opent dit de weg naar ’t Mosterdzaadje voor mensen die denken dat klassieke muziek zwaar is. Zondag verbindt de befaamde Servische pianist Stevan Spalevic drie meesterwerken van Bach, Beethoven en Schubert uit drie muziekperioden met elkaar. Voor ieder wat wils dus weer.

Jazztrio Driewerf

Op vrijdag 28 april om 20.00 uur is jazztrio Driewerf te gast. Een verrassend jazztrio. In dromerige sferen of hectische, hermetische stukken, de heren van Driewerf leggen met passie, humor en toewijding hun muzikale zielen voor u open.Jazztrio Driewerf bestaat uit Martijn Bos – piano, Roy Bult – drums en Teake Ettema – contrabas.
De musici laten zich inspireren door grote voorbeelden uit de jazz en popmuziek. Inmiddels bestaat het repertoire bijna geheel uit eigen composities en verrassende arrangementen van popklassiekers. 
Vanaf compleet uitgeschreven, Satie-achtige composities tot en met intense groepsimprovisaties komt er van alles langs.

Bach, Beethoven en Schubert

Zondag 30 april om 15.00 uur komt uit Servië overgevlogen de pianist Stevan Spalevic. Het is zijn tweede bezoek aan ’t Mosterdzaadje en heeft weer een prachtig recital voorbereid. Uitgevoerd worden Bach, Beethoven en Schubert.

In dit programma verbindt Stevan Spalevic meesterlijke pianowerken uit de belangrijkste muzikale periodes met elkaar. Zo opent hij in de Barokperiode met Prelude en Fuga uit het Wohl Temperiertes Klavier II van Bach. Hij vervolgt dan met de Klassieke periode met opus 109 van Ludwig van Beethoven die in deze sonate teruggrijpt op Bach. En dan uit de Romantiek de cyclus Drei Klavierstücke van Schubert: melancholie en verlichting.

Onlangs heeft Stevan zijn doctoraalstudie afgerond aan de Muziekfaculteit in Belgrado met een proefschrift waarin hij de interpretatie van Beethovens pianomuziek onderzoekt.
Stevan Spalevic werd geboren in Niš, Servië, waar hij zijn muziekopleiding voltooide in Novi Sad. Zijn postdoctorale studie voltooide hij in Italië, Scuola di Musica in Fiesole.

Met vriendelijke groeten,
Paula Blom

Reacties zijn afgesloten.