Liedjes van Jules de Corte en Beethoven door Patrick Hopper

Beste mensen,

Ernst de Corte, die aanvankelijk niet zo veel op had met het werk van zijn vader, is er de laatste jaren steeds meer van gaan houden. Zelf ben ik opgegroeid met een moeder die graag de liedjes van Jules de Corte zong. Blij dat Ernst ze uit de vergetelheid redt. Op zondagmiddag Patrick Hopper, de onmisbare webmaster van ’t Mosterdzaadje, de fantastische pianist met ongekend veel talenten. Neem alleen al zijn mooie verhalen tussen de Beethovensonates in. Het belooft al met al weer een mooi muziekweekend te worden. Kom het meemaken, zou ik zeggen.

De Corte & Consorten

Op vrijdag 21 april om 20.00 uur neemt Ernst de Corte het publiek mee in de wereld van zijn vader Jules de Corte. Samen met Izak Boom (mandoline en piano) en Pieter Althuis (contrabas) noemen ze zich De Corte & Consorten. Het wordt een mix van vrolijk werk en verdiepend repertoire.
‘Ik selecteerde vooral nummers die ook in deze tijd passen. Met drieduizend liedjes is er keuze genoeg. Zonde om die liedjes te laten verstoffen’, vindt Ernst. ‘Als je niet oppast raakt Jules’ repertoire vergeten en verdwenen.’ Daarom treedt De Corte & Consorten overal in het land op, om het werk van zijn vader opnieuw onder het publiek te brengen.
Jules de Corte (1924 – 1996) was musicus, tekstdichter en zanger. Zeg maar: ‘een singer-songwriter’ van zijn tijd. En maatschappij kritisch. Bij het grote publiek werd hij vooral bekend door liedjes als ‘Ik zou wel eens willen weten’ en ‘De vogels’. Hij trad veertig jaar op voor radio en televisie, in theaters, in kroegen en gevangenissen.

Beethoven door Patrick Hopper

De pianist Patrick Hopper vervolgt zijn serie Beethovensonates op zondag 23 april om 15.00 uur in ’t Mosterdzaadje. Op het programma de sonates opus 7 en opus 81a (Les Adieux), beiden in de toonsoort Es-groot. Daarop volgend een contrasterende sonate in G-groot de opus 79. Een vroege en twee latere sonates. 
‘De invloed van toonsoort op de stijl van de muziek die Beethoven schrijft is fascinerend. Zo associeert hij duidelijk Es groot met heroïsme: grote muzikale gebaren
en bravoure, terwijl hij de toonsoort van G groot voor speelse, lichtvoetige muziek gebruikt’
, aldus Hopper. Over de muziek en Beethoven gaat Patrick het publiek vertellen. Dat maakt samen met  zijn indrukwekkende pianospel zijn optreden tot een groot feest.

Met vriendelijke groeten,
Paula Blom

Reacties zijn afgesloten.