zondag 8 oktober 2017 – 15.00 uur

PIANORECITAL
Sergey Smirnov
Philip Glass (Metamorphosis); Pavel Karmanov

De intrigerende muziek van Philip Glass gespeeld door pianist Sergey Smirnov

Sergey Smirnov

Zondag 8 oktober om 15.00 uur is de pianist Sergey Smirnov te gast in ’t Mosterdzaadje. Zijn spel staat garant voor een goed concert en wanneer hij zich stort op het werk van de componist Philip Glass is hij helemaal in zijn element.

Van deze componist beroemd om zijn minimal music voert hij Metamorphosis uit. Deze muziek verwijst naar en is geïnspireerd op het korte verhaal ‘Metamopfose’ van Franz Kafka uit 1915. Documentaire en film makers gebruiken graag de bijzondere muziek van Glass. Zo is het te horen in de documentaire film ‘The Thin Bleu Line’ van Errol Morris. Ook terug te horen het thema van deze compositie in de beroemde film ‘The Hours’.

Een jongere componist van minimal music is de Rus Pavel Karmanov waarmee Sergey Smirnov een vriendschappelijke relatie mee heeft opgebouwd. Het werk Past Perfect uit 2014 is dit jaar uitgegeven bij Donemus in Nederland en waarschijnlijk zal Sergey Smirnov de eerste zijn die het in Nederland uitvoert. Grote inspirator van Karmanov was de Nederlandse componist Simeon ten Holt. Past Perfect schreef Pavel in een moeilijke periode in zijn leven. Hij verwierp de compositie keer op keer maar na 9 maanden was hij er uit. Een muzikale bevalling met een weemoedige sfeer. 

Sergey Smirnov is geboren in Minsk, Wit-Rusland, in 1980. Hij voltooide zijn studie aan het Music College of the Belarusian Academy of Music in 1998 en studeerde vervolgens aan de Music Academy in Minsk bij Yuri Gildiuk. In 2003 kwam Sergey naar Nederland om verder te studeren bij Naum Grubert aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In 2006 behaalde hij zijn Master of Music titel als solopianist. Sergey nam deel aan masterclasses van vooraanstaande pianopedagogen als Viktor Merzhianov, Charles Rosen, Stefan Vladar, Igor Roma en Jacques Rouvier. Sergey treedt veelvuldig op in binnen- en buitenland, zowel solistisch als wel met verschillende kamermuziekensembles. Met zijn ‘Nouvelle Philharmonie’ waarin ook andere top-solisten spelen, wordt in wisselende bezettingen een breed repertoire aangeboden dat reikt van de barok tot aan hedendaagse muziek. Tussen 1990 en 2012 heeft Sergey concerten gegeven in Wit-Rusland, Rusland, Ukraïne, Litouwen, Moldavië, Polen, Slowakije, België, Nederland, Duitsland, Portugal, Frankrijk, Groot-Brittannië, Japan en India, en trad hij op als solist met pianoconcerten van Bach, Mozart, Beethoven, Grieg, Rachmaninov en Shostakovich met diverse kamer- en symfonieorkesten. Sergey was te horen op vele nationale en internationale muziekfestivals, waaronder het Grachtenfestival en de Uitmarkt (Amsterdam), Festival Classique en het Steve Reich Festival (Den Haag), Peter de Grote Festival (Groningen), de Rotterdamse Operadagen, ‘Les Concerts du Cloître’ in Nice en ‘Le Printemps de Lady Mond’ in Belle-Isle-en-Terre (Frankrijk). Sergey Smirnov is winnaar van vele prijzen in talloze internationale concoursen, waaronder bijvoorbeeld de International High School Music Competition in Takasaki (Japan) en de Porto International Piano Competition (Portugal).
www.sergeysmirnov.nl

Reacties zijn afgesloten.