zondag 1 oktober 2017 – 15.00 uur

DE PAARSE GOOCHELAAR met ‘SILENT MAGIC’
Quintus van Amstel
Familievoorstelling

‘Silent Magic’ door Quintus van Amstel, de Paarse Goochelaar

Quintus van Amstel, de Paarse Goochelaar

Nederlands kampioen straatgoochelen Quintus van Amstel geeft op zondag 1 oktober om 15.00 uur een voorstelling voor jong en oud in ’t Mosterdzaadje. In ‘Silent Magic’ vertoont de Paarse Goochelaar op humoristische wijze en geheel zwijgend zijn kunsten. Vergeet alles wat je denk te weten over goochelen.

Met niets meer dan een grammofoon uit de jaren twintig krijgt men een unieke vorm van magische komedie te zien. De voorstelling, in de stijl van de stomme films uit de jaren twintig, wordt met passende muziek ondersteund.

‘Silent Magic’ is inmiddels gewaardeerd met verschillende prijzen binnen de goochelwereld. Dit is erg bijzonder omdat er tijdens de voorstelling nogal wat mis gaat en de meest magische momenten niets met goochelen te maken hebben.

Quintus van Amstel werd met zijn voorstelling ‘Silent Magic’ Nederlands kampioen. Hij dwingt je naar het puntje van je stoel en laat je huilen van het lachen. Deze voorstelling onderscheidt zich door de manier waarop ingespeeld wordt op het publiek en het omgaan met onverwachte situaties.

Quintus van Amstel (1982) is de zoon van de goochelaar Aubrey van Amstel. Daardoor kwam hij al jong in aanraking met de goochelkunst. In Amsterdam heeft hij samen met zijn broer David een twee-jarige mime opleiding afgerond. Van 2005 tot en met 2012 traden zij samen op als ‘Duo Doorgedraaid’, met muzikale clowns acts. Deze achtergrond van fysieke komedie zorgt ervoor dat zijn theatrale benadering geheel anders is dan wat men gewend is van een goochelaar. Quintus studeerde tevens beeldende kunst aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht. Behalve schilderijen, tekeningen en keramiek ontwerpt en vervaardigt hij zelf zijn attributen en kostuums voor zijn voorstellingen.

Enkelen van de gewonnen prijzen: 
2016 – Eerste prijs close-up goochelen
2016 – Eerste prijs straatgoochelen 
2015 – Eerste prijs straatgoochelen
2014 – Eerste prijs close-up goochelen 

Promotie-video:  https://youtu.be/Psx_IPGYSVA

Reacties zijn afgesloten.