zondag 26 november 2017 – 15.00 uur

BLOKFLUITEN EN LUIT ‘LAUTENWERK’
Isabel Favilla – blokfluiten
Giulio Quirici – theorbe
Dieupart, Bach, Telemann

Lang leve de Barok muziek! Met dank aan Duo Lautenwerk

Duo Lautenwerk

De Braziliaanse blokfluitiste Isabel Favilla en de Italiaanse luitspeler Giulio Quirici vormen samen het uiterst professionele op barokmuziek gespecialiseerde ‘Duo Lautenwerk’. Op zondag 26 november om 15.00 uur voor het eerst in ’t Mosterdzaadje met een programma met muziek van echte oude meesters als Bach, Telemann en Dieupart. Het duo brengt deze prachtige en intieme muziek op oude instrumenten. Ze brengen de werken van hun nieuwe cd ten gehore.

Duo Lautenwerk is een muzikaal project, opgestart door de jonge Italiaanse luitspeler Giulio Quirici, met als doel de kamermuziek te benaderen vanuit een historisch instrument: de luit. Met het subtiele geluid en grote expressiviteit is de luit inspiratie voor een kleurrijk ensemble. De naam ‘lautenwerk’ betreft een hybride Barokinstrument met toetsen en luit-achtige strings: een echt symbool van experimentatie in muziek!

Isabel Favilla is geboren in Brazilie, studeerde piano, klavecimbel en blokfluit aan de Escole de Música de Brasilia. In 2012 verkreeg ze een tweede master in barokfagot aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Isabel speelt in verscheidene Europese en Zuid-Amerikaanse landen als solist en orkestmusicus met ensembles zoals Concerto d’Amsterdam, La Sfera Armoniosa, Le Concert Bourgeois en Les Muffatti. Momenteel geeft ze les op blokfluit en barokfagot aan de School for Early Music in Amsterdam. Meer informatie over Isabel:  www.radioantiqua.com

De uit Italië afkomstige Giulio Quirici (luit, theorbe en barokgitaar) trad op met het Orkest van de 18e eeuw onder leiding van Frans Brüggen en speelde met dirigenten als Philippe Pierlot, Mike Fentross, Enrico Gatti, Charles Toet en Milos Valent in de belangrijkste concertzalen en festivals voor barokmuziek in Europa, Giulio behaalde een Masters degree aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar hij jazz en barokmuziek studeerde. Hij volgde ook cursussen aan de Berklee College of Music, de Akademie für Alte Musik Bremen en de NYC New School for Jazz en hedendaagse muziek.  
Meer informatie over Giulio:   www.giulioquirici.com

Reacties zijn afgesloten.