zondag 23 april 2023 – 15.00 uur

Beethoven  
Patrick Hopper
Op. 7, Op. 79 en Op. 81a (“Les Adieux”)

Beethoven door Patrick Hopper

De pianist Patrick Hopper vervolgt zijn serie Beethovensonates op zondag 23 april om 15.00 uur in ’t Mosterdzaadje. Het wordt weer een spectaculair optreden met op het programma de sonates opus 7 en opus 81a (Les Adieux) , beiden in de toonsoort Es-groot. Daarop volgend een contrasterende sonate in G-groot de opus 79. Een vroege en twee latere sonates.

De invloed van toonsoort op de stijl van de muziek die Beethoven schrijft is fascinerend. Zo associeert hij duidelijk Es groot met heroïsme: grote muzikale gebaren en bravoure, terwijl hij de toonsoort van G groot voor speelse, lichtvoetige muziek gebruikt.

Over de muziek en Beethoven gaat Patrick het publiek vertellen en alleen dat al maakt een concert van hem bijwonen tot een groot feest.

Reacties zijn afgesloten.