Het unieke geluid van Babak-O-Doestan

vrijdag 7 februari 2014 - 20.00 uur

Babak-O-Doestan Voor de tweede keer te gast in ’t Mosterdzaadje op vrijdag 7 februari om 20.00 uur het ensemble Babak-o-Doestan. Een exotische mix van jazz, fado, Turkse, Balkan en Iraanse muzikale stijlen. Door de afkomst uit verschillende continenten binnen de groep ontstaat een natuurlijke band tussen oost en west. De leden zijn: Babak Amiri - gitaar en zang; Bam Commijs - piano; Minze Koopman - cajón; Murat Yatmazb - basgitaar en Heather Leslie - cello. De nieuwe CD van Babak-o-Doestan, het album ‘Restless’, behoort tot de wereld top tien van 2013.

Verlangen en melancholie, passie en spanning, vriendschap en enthousiasme — zijn allemaal belangrijke elementen die dit ensemble zo’n uniek geluid geven. Babak-O-Doestan betekent zoveel als vrienden van Babak. De teksten zijn afkomstig van Iraanse dichters zowel oude als moderne, met inbegrip van de zanger/gitarist Babak Amiri zelf. Uniek aan deze groep is de instrumentatie — Spaanse gitaar, daf, cajón, cello, basgitaar en piano — en de manier waarop de muzikanten een creatieve eenheid vormen op het podium.

Een Babak-o-Doestan concert is een ervaring van buitenlandse en toch vertrouwd klinkende muziek stijlen en improvisaties. Het is muziek die je omarmt met warmte, gespeeld door muzikanten die weten hoe ze het meeste uit hun instrumenten kunnen halen. Dat is de reden waarom een recensent van het nieuwe album zijn lezers adviseerde: “Kopen, lenen of stelen — of zet het op je verlanglijstje voor Kerstmis!”

Op het concert in ’t Mosterdzaadje zal de cd voor verkoop worden meegebracht.

»» Klik hier voor foto’s van dit optreden ««

TERUG