Uitbreiding van de tijd in het pianorecital
van Katerina Konstantourou

zondag 2 februari 2014 - 15.00 uur

Katerina Konstantourou De pianiste Katerina Konstantourou geeft op zondag 2 februari om 15.00 uur een concert in ’t Mosterdzaadje. Haar programma staat in het teken van uitbreiding van de tijd en omvat behalve bekende werken van Beethoven (opus 111) en Messiaen, ook speciaal voor haar geschreven stukken van Nikos Ioakeim en Miranda Driessen.

De uit Griekenland afkomstige pianiste studeerde na haar opleiding aan het Nationaal Conservatorium in Athene en kwam in 2004 naar Nederland waar zij aan het Utrechts Conservatorium bij Martijn van den Hoek terecht verder studeerde. De hedendaagse muziek heeft haar interesse, maar dat neemt niet weg dat zij ook altijd bezig is met het eindeloze piano repertoire uit het verleden. Zij werkt regelmatig met jonge componisten, alsook met choreografen en dansers in projecten van dans en live muziek.

Uitgangspunt in dit concert is de laatste sonate van Beethoven (op.111) Het tweede deel daarvan kent een transcendentaal karakter dat de luisteraar buiten het gewone meeneemt. Bij Olivier Messiaen komen de melodieën te voorschijn in de vorm van een spiraal, ze zouden eindeloos door kunnen gaan. De componiste Miranda Driessen speelt met twee harmonische groepen die elkaar uitsluiten, totdat ze in een akkoord kunnen samenkomen. Het concert opent met een compositie van Nikos Iokeim. Hij zet in zijn muziek een klein mechanisme in beweging dat steeds in een verschillende context terugkomt. Een avontuurlijk concert dus.

»» Klik hier voor foto’s van dit optreden ««

TERUG