Trio Yati

vrijdag 28 februari 2014 - 20.00 uur

Trio Yati Op vrijdag 28 februari om 20.00 uur komen drie Franse topmusici bij elkaar in ’t Mosterdzaadje om met het publiek hun passie voor kamermuziek te delen. Het zijn de fluitiste Julie Moulin (lid van het Concertgebouworkest) de klarinettist Bruno Bonansea (lid van het Orchestre National de France) en Sophie Labandibar (docente aan het Conservatoire National Supérieur van Lyon én de Hochschule für Muzik in Essen). Zij treden op onder de naam ‘Trio Yati’ en hun programma staat in het teken van Dansen. Uitgevoerd wordt werk van: Saint-Saëns, Honegger, Lutoslawski, Connesson, Villa-Lobos en Shostakovitch.

De drie musici ontmoetten elkaar een paar jaren geleden op het conservatorium in Lyon. Julie Moulin en Bruno Bonansea studeerden daar en Sophie Labandibar werkte er als begeleidster. Er ontstond een vriendschap en muzikale klik, die ondanks dat ze nu ver uit elkaar wonen, zo sterk is dat ze nog steeds als trio bij elkaar komen om concerten voor te bereiden.

Julie Moulin is sinds 2010 fluitiste bij het Koninklijk Concertgebouw orkest. Ook is zij lerares aan het Rotterdams Conservatorium. Bruno Bonasea is sinds 2013 solo klarinettist van het Orchestre National de France. Sophie Labandibar werkt als begeleider in twee prestigieuze scholen: het conservatorium in Lyon en Essen.

Ze openen het concert als trio met de lichte en vrolijke Tarentelle van Camille Saint-Saëns. Kleurrijk is de Danse de la chèvre (dans van de geit) van Honegger (fluit solo).

Van Witold Lutoslawski 5 mooie kleine stukjes en 4 feestelijke Walsen van Dimtri Shostakovitch.

De tweede helft van het concert kleurt met zuidelijk temperament in het werk van Villa-Lobos (fluit en klarinet); Granados (5 Spaanse dansen voor piano) en het prachtige stuk van Alfredo Casello (fluit en piano).

Trio Yati eindigt met het stuk van de jonge Franse componist Guillaume Connesson, die op onorthodoxe wijze de instrumenten zal laten gebruiken in zijn stuk Techno Parade.

»» Klik hier voor foto’s van dit optreden ««

TERUG